Watain – 25 års jubileumskonsert

Spelplats

UKK, Uppsala

Datum

november 03, 2023
19:30

Dela Event

När du köper en biljett till en konsert som arrangeras av KALIBER är dina biljettpengar låsta tills dess att konserten genomförts. Allt för att du som konsertbesökare ska känna dig trygg att köpa biljetter till KALIBERs arrangemang.

UKK och KALIBER presenterar WATAIN 25-års jubileumskonsert på UKK.

Support: Attila Csihar and his Void of Voices + PÅGÅ

Äntligen är det dags, Uppsala! Det finns bara ett Watain och med allhelgona-helgens dödsmörker återvänder de till hemstaden för att fira 25-årsjubileum. Har du någon gång känt dig lockad att uppleva deras omtalade live-ceremonier, så är det här din chans. Fredagen den 3/11 kommer 1300 själar kunna bevittna hur den strama överdådigheten i UKK’s konsertsal förvandlas till ett Black Metal-tempel där svartkonst, hypnotisk musik, blodsoffer, pyromani och andra sällsamma förnimmelser och makabra uppenbarelser av sällan skådat slag ämnar bilda en portal in i den fördolda värld där bandet under alla år hämtat sin kraft.

Watain bildades i Uppsala 1998 och har sedan dess blivit ett av världens största namn inom Black Metal. I April 2021 släppte de sitt 7e album ”The Agony and Ecstasy of Watain” som ansetts som ett av bandets starkaste av både kritiker och fans. 

Utöver en unik konsert och tillika scendesign kommer kvällen också bjuda på ytterligare framträdanden, utställningar och andra överraskningar vilka ni kan hålla er uppdaterade om via bandets instagram @watainofficial. Biljetterna släpps Fredag 8e September kl 10.00 och då är det redan mindre än två månader kvar till gig. Väl mött i Novembermörkret!

Bandet kommenterar:
”Tio händelserika år har gått sedan vi sist spelade i vårt kära Uppsala, så det är verkligen på tiden att det nu blir av. UKK har gett oss fria tyglar och konserten kommer bli något utöver det vanliga även i Watainska mått mätt. Sen inspirerar också konsertlokalen i sig till nya infallsvinklar, bland annat tänker vi framföra material som vi aldrig spelat live tidigare. Vi ser fram emot att visa både inbitna fans och nyfikna tvivlare vad 25 år av Metal och Magi gjort med vårat band. Varmt välkomna.”

KLBR Live Entertainment AB, BOX 1905, 751 49 Uppsala
E-post: info@klbrlive.com