Uppsala Rumble

Spelplats

Parksnäckan, Uppsala

Datum

juli 02, 2022
17:00

Dela Event

När du köper en biljett till en konsert som arrangeras av KALIBER är dina biljettpengar låsta tills dess att konserten genomförts. Allt för att du som konsertbesökare ska känna dig trygg att köpa biljetter till KALIBERs arrangemang.

Biljettpris: 350 sek + service
Åldersgräns: 3 år

BIG FISH Big Fish bildades av fyra femtonåringar i Uppsala 1988 som ett synth/industriband. De beskrevs redan i början av 90-talet som ett av Sveriges största undergroundband. De hade ett distinkt sound och en publikkontakt som gav dem en liten men hängiven skara fans över hela Sverige. Efter Vinyl-EPn “Hydrology” 1991 fick Big Fish skivkontrakt på Göteborgsbaserade Strontium Records och släppte den kritikerrosade debut-cdn “Vargavinter” 1992. Texterna var på svenska och influenser från både tyngre rock och svensk folkmusik hade blivit tydliga i bandets sound.

Efter EP:n ”Dans mot tiden” 1993 gick bandet över till Sveriges vid tidpunkten största punkbolag Birdnest Records. Albumet ”Sånger ur sten” spelades in 1994 i anrika Polarstudion i Stockholm och blev ytterligare ett genombrott och bandets mest sålda skiva. Efter en intensiv period av turnérande spelade bandet in albumet ”Andar i Halsen” som produceras av Tom Waits trummis Michael Blair och gästades bland annat av Roland Keijser. 

CHARTA 77 Sagan om Charta 77 började den 28 maj 1983. Bandet har sedan starten varit ett av Sveriges mest ihärdiga och uthålligaste band med begreppet D.I.Y (Do It Yourself) fastklistrade i pannan. Man har hunnit med ett 15 tal studioalbum ett antal singlar och eps samt turnerat i hela Europa.

MIMIKRY
Mimikry är ett av Sveriges populäraste och mest streamade rock -och punkakter med över 25 verksamma år i ryggen och mer än 1000 livespelningar på nacken. Bandet har över 120.000 unika Spotify-lyssnare per månad och människor över hela världen har streamat Mimikrys låtar mer än tjugo miljoner gånger.

THE DAHMERS I ett tumult av punkenergi, klassisk rock och catchiga pop-melodier som sätter sig som en blodigel på hjärnan har The Dahmers formats. Ett Frankenstein´s monster som inte drar sig för att mixa sina vitt spridda influenser.

BORGERLIG BEGRAVNING De tre punk kusinerna i borgerlig begravning har intagit scenen med storm! Med sin melodiösa snabba och kompromisslösa punk ger de all enregi dom har varje spelning. Men endast en EP och en singel släppta väntas en fullängdare av bandet på att släppas! För tredje året i rad intar de scenen på parksnäckan och Uppsala Rumble!

VÄRLDEN BRINNER Världen Brinner albumdebuterade 2018 med ”Slцseri Av Tid” som fick lysande recensioner, exempelvis sе listade Close-Up Magazine skivan som еrets bästa punkalbum. 

KLBR Live Entertainment AB, BOX 1905, 751 49 Uppsala
E-post: info@klbrlive.com