The Tallest Man on Earth, Sara Parkman & Vilma Flood (Almost A Festival)

Spelplats

Parksnäckan, Uppsala

Datum

augusti 23, 2023
17:00

Dela Event

När du köper en biljett till en konsert som arrangeras av KALIBER är dina biljettpengar låsta tills dess att konserten genomförts. Allt för att du som konsertbesökare ska känna dig trygg att köpa biljetter till KALIBERs arrangemang.

Biljettpris: 695 sek + service
Åldersgräns: 3 år

Program för kvällen
17:00 – Dörrarna öppnas
18:15 -19:00 Vilma Flood
19:15 – 20:00 Sara Parkman
20:30 – 21:30 Tallest Man On Earth

The Tallest Man On Earth
Det är svårt att överskatta The Tallest Man On Earths betydelse för indiefolkens pånyttfödelse under 00- och 10-talet. Mannen bakom aliaset, Kristian Matsson, visade nämligen att om hantverket är tillräckligt bra och texterna tillräckligt angelägna så kan även sekelgammal musik katapultera sig långt bortom diskussioner om nu och då och rakt in i samtidens hjärta. Så när Matsson doppade Bob Dylan i Östradalälven uppstod en tidlös värld i vilken artisten likt en vagabond sedan dess utforskat världen innanför och utanför – obehindrat balanserades mellan fantasi och levda erfarenheter. Idag kan The Tallest Man On Earths musik i vissa fall innehålla blås, stråk och synthar men motorn förblir hans dynamiska och temperamentsfulla akustiska gitarr och hans själfullt knastriga röst. Kristian Mattson fortsätter med andra ord att skapa de största av känslor med de minsta av medel.

Sara Parkman
Sara Parkman är folkmusikern som ifrågasatt och omfamnat traditioner så ogenerat och genomtänkt att hon skapat sig ett eget musikaliskt universum – och med det blivit den samtida svenska folkmusikens stora affischnamn. Efter tre hyllade soloalbum är det idag lika självklart att höra hennes musik pulsera ut över dimman i sommarnattens skogsrejv som det är att se henne framföra den live i folkkära tv-program.

Vilma Flood
Med sin kritikerrosade skiva, ”Moodswinger” från 2019, blev Vilma Flood en angelägenhet inte bara för den inhemska blues-scenen. Utan lika mycket har hon placerat sig mitt i centrum av Sveriges indie- och folkscen. 2023 inleddes med uppföljaren ”Flood” som bl a gett henne spelningar på Pustervik, Södra Teatern & Storsjöyran. Nu ser vi framemot att ha henne på besök i Uppsala!

KLBR Live Entertainment AB, BOX 1905, 751 49 Uppsala
E-post: info@klbrlive.com