Summertime – Uppsala Jazz Day

Spelplats

Parksnäckan, Uppsala

Datum

juni 12, 2022
19:00

Köp biljett här!

https://secure.tickster.com/sv/pah8v20675dcwp4/selectproductgroup

Dela Event

När du köper en biljett till en konsert som arrangeras av KALIBER är dina biljettpengar låsta tills dess att konserten genomförts. Allt för att du som konsertbesökare ska känna dig trygg att köpa biljetter till KALIBERs arrangemang.

Biljettpris: 395 sek + service
Åldersgräns: 3 år

LISA NILSSON
Den svenska souldrottningen som sjöng sig in i den svenska folksjälen med låtar som “Himlen runt hörnet” och “Varje gång jag ser dig”. I samarbeten med bland annat Toots Thielemans och Ivan Lins visar Lisa gång på gång hennes musikaliska spännvidd och törst på nya vägar för hennes musikaliska uttryck.

VIKTORIA TOLSTOY
Viktoria startade sin karriär i Uppsala på Katalins Pub 19 i början 90-talet. Sedan dess har hennes röst och karisma fångat lyssnare över hela världen och hon tillhör numera en av de största jazzartisterna i Europa.

IDA SAND
Hon har soul, blues och gospel i blodet. Sångerskan och pianisten Ida Sand förälskade sig tidigt i den amerikanska soulen och artister som Stevie Wonder och Aretha Franklin. Från samarbeten med alla tänkbara kända artister i Sverige står hon nu på egna ben och en lysande solokarriär i Europa med 6 skivor i bagaget.

KARIN HAMMAR
Tjejen från Boden som med sin trombon övertygat en internationell kritikerkår. Karin Hammar har aldrig varit rädd för att prova nya uttryck och rör med lätthet mellan jazz, klassiskt och brasiliansk musik.

WALK TALL
Jazzmusikern Martin Sjöstedt har under de senaste åren gjort sig ett stort namn på den internationella jazzen som en unik multibegåvning, Många känner honom som pianist, andra som basist, eller varför inte saxofonist? Inte nog med det, dyker han allt oftare upp som arrangör och kompositör för några av Europas bästa storband.

Med det nyskapade bandet Walk Tall återvänder han till det som utgör grunden för hela all hans musik.

feat. Karl Olandersson & Per “Ruskträsk” Johansson
Martin Sjöstedt, kontrabas & piano
Per “Ruskträsk” Johansson, saxofon
Karl Olandersson, trumpet
Leo Lindberg, piano & orgel
Moussa Fadera, trummor

KLBR Live Entertainment AB
BOX 1905
751 49 Uppsala