Michael Monroe (FIN) & Electric Boys

Spelplats

Parksnäckan, Uppsala

Datum

juli 10, 2024
19:00

Dela Event

När du köper en biljett till en konsert som arrangeras av KALIBER är dina biljettpengar låsta tills dess att konserten genomförts. Allt för att du som konsertbesökare ska känna dig trygg att köpa biljetter till KALIBERs arrangemang.

Spelplats: Parksnäckan Uppsala
Datum: 10 juli 2024
Biljettpris: 450 sek + service
Dörrar: 17:00
På scen: 19:00
Slut: 21:00
Åldersgräns: 3 år

Hanoi Rocks-frontaren, glam-pionjären och den musikaliska dynamon förärar sitt grannland med ett efterlängtat besök. 

Säg namnet Michael Monroe och det börjar vattnas i munnen på både de som var med när det begav sig och de som bara hört historierna återberättas. Vi pratar ändå om en föregångs- och frontman ur ett legendariskt glamrockband, som utgjorde en av de första bryggorna mellan punk- och garagerock och heavy metal. Hanoi Rocks ”walked so” Mötley Crüe och Guns N’ Roses ”could run”, så att säga. Dessutom kom de från en nordlig avkrok som Finland. Och efter att Hanoi Rocks splittrades 1985 inledde den Helsingfors-födde Macke Fagerholm (a.k.a. Michael Monroe) dessutom en lång och framgångsrik solokarriär.
 
När Monroe tar ton och slår an första ackordet så vet man att man har en rolig stund framför sig. I hans händer är heavy metal lika mycket punkig rock som powerpop. Allt framfört med glammig, sångbar och medryckande grandezza.

ELECTRIC BOYS
Electric Boys bildades som duo 1988 i Stockholm av Conny Bloom (sång och gitarr) och Andy Christell (bas) och fick en hit med låten ”All Lips N’ Hips” samma år, varefter medlemmarna Franco Santunione (gitarr) och Niclas Sigevall (trummor) tillkom. Bandet slog ner som en bomb i dåtidens pop-Sverige med sin egensinniga blandning av groove, Beatles-psychedelia och tunga gitarriff och 1989 släpptes det kritikerrosade debutalbumet Funk-O-Metal Carpet Ride.

KLBR Live Entertainment AB, BOX 1905, 751 49 Uppsala
E-post: info@klbrlive.com