Lisa Ekdahl

Spelplats

Parksnäckan, Uppsala

Datum

juli 13, 2022
19:00

Dela Event

När du köper en biljett till en konsert som arrangeras av KALIBER är dina biljettpengar låsta tills dess att konserten genomförts. Allt för att du som konsertbesökare ska känna dig trygg att köpa biljetter till KALIBERs arrangemang.

Biljettpris: 495 sek + service
Åldersgräns: 3 år

Lisa Ekdahl är en av Sveriges mest folkkära och mytomspunna artist och hiten “Vem Vet” räknas tveklöst som en av vår tids största klassiker. Sedan det stora genombrottet har den musikaliska framgångssagan fortsatt, både på svenska och engelska. I sommar tar sångerskan och låtskrivaren Lisa Ekdahl med sig sin låtskatt på Sverigeturné. 

Som 19-åring uppträdde en då nyinflyttad Lisa Ekdahl på jazzklubbar runt om i Stockholm tillsammans med Peter Nordahl Trio. Sedan dess har den musikaliska framgångssagan fortsatt, både på svenska och engelska. Lisa Ekdahl har hunnit släppa åtta album i eget namn och ytterligare två i samarbete med Peter Nordahl Trio. Den senaste fullängdaren “GRAND SONGS” kom 2021 och innehåller tolkningar av personliga favoritlåtar av bland annat Diana Ross, Bob Dylan och Billie Eilish. Lisa Ekdahl och albumet ”GRAND SONGS” är även nominerad till en grammis i år för bästa jazzmusik. 
Genombrottet som soloartist kom 1994 i samband med det självbetitlade debutalbumet och den numer kultförklarade singeln “Vem Vet”. Som över en natt tog Lisa Ekdahl Sverige med storm. Den lekfulla blandningen av svensk visa, jazz och populärmusik skapade svallvågor långt utanför Sveriges gränser. Lisa Ekdahls karaktäristiska röst – skör men egensinnig – var här för att stanna.

KLBR Live Entertainment AB, BOX 1905, 751 49 Uppsala
E-post: info@klbrlive.com