John Fogerty

Spelplats

Botansika Trädgården, Uppsala

Datum

juni 05, 2022
19:00

Köp biljett här!

https://www.ticketmaster.se/artist/john-fogerty-biljetter/4391

Dela Event

När du köper en biljett till en konsert som arrangeras av KALIBER är dina biljettpengar låsta tills dess att konserten genomförts. Allt för att du som konsertbesökare ska känna dig trygg att köpa biljetter till KALIBERs arrangemang.

Åldersgräns: 13 år

Den amerikanska rockartisten John Fogerty åker på turné nästa år – med endast ett stopp i Sverige! Han är känd från sin tid som frontfigur och sångare i bandet Creedence Clearwater Revival och ligger bakom låtar som ”Proud Mary”, ”Fortunate Son”, ”Bad Moon Rising” och ”Who’ll Stop the Rain”, för att bara nämna några. 

Den 5 juni kommer Fogerty till Botaniska Trädgården i Uppsala för att, bland annat, framföra några av de största hitsen från hans tid i ikoniska Creedence Clearwater Revival.

Biljetter släpps på torsdag den 16 december klockan 10:00 via LiveNation.se

”Det känns fantastiskt att återigen få se en världsstjärna på scenen i Botaniska Trädgården” säger Jonas Curling på KLBR Live, lokal arrangör av konserten med John Fogerty.

Musikern, sångaren och låtskrivaren från Kalifornien är kanske mest känd från sin tid i Creedence Clearwater Revival som slog igenom på 60-talet. Där skapade han ett banbrytande och utmärkande sound, influerat av såväl blues, country och rock ’n’ roll som pop, R&B och rockabilly, allt förenat av hans suggestiva texter. 

Fogerty har blivit tilldelad flertalet grammisar och blivit invald i Rock & Roll Hall of Fame samt Songwriters Hall of Fame för sina bedrifter. Han har turnerat jorden runt flera gånger om och 2019 firade Fogerty 50 år inom musiken med en världsturné.

I april 2020 satt familjen Forgerty i karantän tillsammans och samlades i deras hemmastudio för att skapa musik ihop. En videoserie varje vecka tog form och blev så populär att en EP, ”Fogerty’s Factory”, släpptes när John Fogerty fyllde 75 år i maj 2020. Ett utökat ”Fogerty’s Factory”-album släpptes i november samma år.

I sommar välkomnar vi John Fogerty och hans imponerande musikskatt till en av de vackraste konsertplatserna i Sverige – Botaniska Trädgården i Uppsala den 5 juni.

KLBR Live Entertainment AB
BOX 1905
751 49 Uppsala