Jennie Abrahamson

Spelplats

Katalin, Uppsala, Sweden

Datum

oktober 10, 2020
19:30

Dela Event

När du köper en biljett till en konsert som arrangeras av KALIBER är dina biljettpengar låsta tills dess att konserten genomförts. Allt för att du som konsertbesökare ska känna dig trygg att köpa biljetter till KALIBERs arrangemang.

Biljettpris: 295:- + service
Åldersgräns: 20 år

Jennie Abrahamsons femte album ”Reverseries” släpptes i början av 2017 och hyllades av kritikerna, bland annat med full pott (10/10) i Sonic Magazine. Det drömska och storslagna albumet, som nominerades som Årets Pop på P3 Guld, blev både en sorts sammanfattning och vidareutveckling av det alldeles egna sound hon skalat fram skiva för skiva – en sorts enkelhetens pop, men där varje låt rymmer en hel värld. Under året som följt har Jennie turnerat med sitt band i Europa, varvat med engagemang i Hans Eks orkestersatsning Bowie in Berlin, framträdande på Polarprisgalan, turné med Loney Dear och Deportees och en massiv djupdykning i Kate Bush tillsammans med Göteborgssymfonikerna och Malin Dahlström (från Niki & the Dove). Hösten 2020 ger hon spridda solokonserter med endast piano som sällskap, för att möta 50-pers-publiken på ett mer avskalat sätt och för att ”ge låtarna en omgång” som hon säger:
”Det händer onekligen nånting med både mig och låtarna när jag skalar ned. Min produktionsstil på albumen är ju att bygga ganska stora världar, och det brukar vi omsätta live när vi spelar med bandet. När det bara är jag och pianot måste allt kokas ned till de viktigaste elementen, och vissa låtar kan få en helt ny skrud. Det är som att man måste ge låtarna en omgång, se vad de tål, se dem födas på nytt. Med det avskalade formatet följer också ett än mer personligt tilltal, det känns liksom än viktigare att bjuda in publiken på resan, så det brukar bli en hel del prat…” 

Du måste boka bord till denna konsert! Ring 018-14 06 80 eller maila på info@katalin.com

KLBR Live Entertainment AB, BOX 1905, 751 49 Uppsala
E-post: info@klbrlive.com