Frida Hyvönen

Spelplats

Katalin, Uppsala

Datum

mars 04, 2022
21:00

Dela Event

När du köper en biljett till en konsert som arrangeras av KALIBER är dina biljettpengar låsta tills dess att konserten genomförts. Allt för att du som konsertbesökare ska känna dig trygg att köpa biljetter till KALIBERs arrangemang.

Biljettpris: 350 sek + service
Åldersgräns: 20 år

Med det senaste vida hyllade albumet ”Dream of Independence” i ryggen ger sig Frida Hyvönen ut på en omfattande vårturné som inleds 25 februari i Luleå.

Kan du vara en individ och samtidigt ingå i en flock? Är att leda och följa varandras motsatser eller är det samma sak?

Frågeställningarna som föddes ur en i förtid avbruten psykoanalys löper som en röd tråd genom Frida Hyvönens senaste album ”Dream of Independence”.Omslagsporträttet målat av Sara-Vide Ericson ger en nyckel in i Frida Hyvönens värld och leder rakt fram till nya albumets tematik.

”Hon har målat mig som en slags gudinna som sitter vid älven och ur den här skeva spegelbilden, från det som finns där någonstans i djupet, plockar hon sina verk.””Men det krävs så sjukt mycket koncentrationoch arbete för att göra det. Är du en konstnärlig person som inte skärper dig är risken annars att det bara rinner ut i sanden.”Nöjesguiden skrev om skivan:”Hyvönenär bekväm i sitt artistskap och har fokuserat på att renodla sitt låtskrivande. Låtarna på skivan är vackra och intima, och rymmer vemod och humor på samma gång.

”Aftonbladet skrev:”Det är i vanlig ordning öppenhjärtigt och ofiltrerat om livets alla aspekter: döden,föräldraskapet ochklimakteriet. Dramatiska pianomelodier får berättelserna att kännas ännu mer levande.

”Dagens Industri:”Frida Hyvönens senaste är en konstnärlig dubbeltriumf.”I vår tar Frida Hyvönen låtarna från ”Dream of Independence” ut på en omfattande turné, som startar i Luleå den 25 februari och avslutas i Malmö 24 april.

KLBR Live Entertainment AB, BOX 1905, 751 49 Uppsala
E-post: info@klbrlive.com