Elvis i parksnäckan 20 år

Spelplats

Parksnäckan, Uppsala

Datum

augusti 17, 2022
19:00

Dela Event

När du köper en biljett till en konsert som arrangeras av KALIBER är dina biljettpengar låsta tills dess att konserten genomförts. Allt för att du som konsertbesökare ska känna dig trygg att köpa biljetter till KALIBERs arrangemang.

Biljettpris: 495 sek + service
Åldersgräns: 3 år

Kent Wennman med fullt band

Konferencier: Jacke Sjödin

Gästartister: Afro Choir och Anders Widmark + Hemliga gäster

År 2002 genomfördes den första Elvis i Parksnäckan, en konsert som från början var tänkt att framföras endast en gång men som sedan växte till en musikalisk resa som år 2022 pågått i 20 år. Hundratals konserter och hela 12 skivor har givits ut (varav två ges ut i år) och det är väl ingen tvekan om att detta är ett ”Labour of love”. Och det måste vi fira! Och vi firar med en stor gala på Parksnäckan 17 augusti. På scen: Kent Wennman med fullt band inkl Hammondorgel och Piano. Konferencier: Jacke Sjödin, Gästartister: Anders Widmark och Afro Choir. Dessutom gästas galaföreställningen av en hemlig artist. Vi lovar att den hemliga gästartisten kommer att få er att se dubbelt, ja kanske trippelt! Och nu till det bästa av allt. Biljettpriset blir samma pris som då, vid premiären 2002. Och då var biljettpriset 20 kr! Ja, du läste rätt. Årets ”Elvis i Parksnäckan” kostar endast 20 kr (plus serviceavgift) så säkra din biljett redan nu.

Kent firar dessutom hela året med att ge två minialbum ”Associated with the King vol. 11 och 12. På dessa två album har Kent valt ut sina absoluta favoriter ur Elvis enorma låtskatt. Det kanske inte är de mest välkända Elvislåtarna men de visar definitivt på Elvis enorma bredd och Kents musikaliska arrangemang gör att man ”upptäcker” låtarna och blir nyfiken på Elvis versioner. Gästmusiker på skivorna är bland annat Anders Widmark, Andreas Hellkvist, Ulf Holmberg, Emil Ernebro, Elin Luffar Lo Öberg samt Sjöströmska kvartetten.

Vid biljettköp har du möjlighet att välja konsert + CD. Då får du skivan/skivorna levererade vid konserttillfället, signerade av Kent.

Egentligen borde det vara ett konstnärligt självmord att ge sig på Elvis, framför allt om man varken låter eller ser ut som Elvis, säger Kent Wennman, som är konstnärlig ledare för konceptet. Men med passion, humor och en stor portion självdistans kan man komma långt vilket bevisas av att konserterna nu besökts av över 50 000 pers. Det är fler än Kent själv som gärna ser Elvis hyllas utan de sparkdräkter, peruker och annan patetik som ofta genomsyrar en Elvishyllning. Här handlar det om musiken, inget annat!

KLBR Live Entertainment AB, BOX 1905, 751 49 Uppsala
E-post: info@klbrlive.com