DeWolff (NL)

Spelplats

Katalin, Uppsala

Datum

december 14, 2024
20:00

Dela Event

När du köper en biljett till en konsert som arrangeras av KALIBER är dina biljettpengar låsta tills dess att konserten genomförts. Allt för att du som konsertbesökare ska känna dig trygg att köpa biljetter till KALIBERs arrangemang.

Biljettpris: 325 sek + service
Åldersgräns: 20 år

Efter debutsuccén på Sweden Rock Festival återvänder albumaktuella DeWolff till Sverige. Det blir stopp i Malmö, Stockholm, Uppsala och Göteborg under deras Europaturné ”Club Tour 2024/2025”

Hammond driven power trio DeWolff har redan hunnit spela över 1000st konserter, spela in 10st album, öppna för Toto och The Black Crowes, spela in med Black Keys producent Mark Neill, vinna en Dutch Grammy och även ha bästa gitarristen i hela Benelux, ära till Pablo som har vunnit priset två år i rad. Allt detta som tjugoåringar.

I maj reste DeWolff till Muscle Shoals, Alabama (USA) för att spela in sitt 10 studioalbum med Grammybelönade producenten Ben Tanner på de legendariska studiorna FAME och Muscle Shoals Sound Studio. Där har hjältar som Wilson Pickett, Aretha Franklin, Little Richard och många andra spelat in. ”Det var magiskt att spela där, precis som på alla de klassiska albumen,” säger Pablo van de Poel.

Detta 10 DeWolff-album visar influenser från den rika musikhistorien i dessa studior, men DeWolff låter fortfarande som DeWolff: ett eldfängt, egensinnigt ånglok som rusar genom sin egen tidszon och lämnar dig trollbunden vid korsningen av blues, soul, psykedelisk och sydstatsrock, med en holländsk twist!

Lineup

Pablo Van de Poel röst/gitarr

Luka Van de Poel trummor

Robin Piso Hammond

KLBR Live Entertainment AB, BOX 1905, 751 49 Uppsala
E-post: info@klbrlive.com