Amason

Spelplats

Parksnäckan, Uppsala

Datum

augusti 24, 2023
19:00

Dela Event

När du köper en biljett till en konsert som arrangeras av KALIBER är dina biljettpengar låsta tills dess att konserten genomförts. Allt för att du som konsertbesökare ska känna dig trygg att köpa biljetter till KALIBERs arrangemang.

Spelplats: Parksnäckan Uppsala
Datum: 24 augusti 2023
Biljettpris: 495 sek + service
Dörrar: 17:00
På scen: 19:00
Slut: 22:00
Åldersgräns: 3 år

Det svenska musiklandskapet vore tomt och färglöst utan supergruppen Amason.

Alla riktigt bra band har en gemensam nämnare: helheten är större än summan av delarna. Att detta även gäller supergruppen Amason säger väl ganska mycket. Trots att medlemmarna kommer från band som Miike Snow, Dungen och Little Majorette och att de i Amanda Bergman har Sveriges bästa röst, så förblir Amason ett band i ordets bästa bemärkelse. Demokratiskt, osjälviskt och följsamt spelar alla för låtens bästa och resultatet är inget annat hypnotiskt.

Amasons självbetitlade debut-EP släpptes i augusti 2013. Året därpå kom singlarna ”Ålen” och ”Duvan”, tätt följt av debutalbumet ”Sky City”. Albumet hyllades av såväl publik som kritiker och belönades på Grammisgalan för Årets Album.

På senaste syskonalbumen ’Galaxy I’ (2019) och ’Galaxy II’ (2021) möter vi ett Amason som experimenterar mer än någonsin utan att någonsin bort sin melankoliskt mjuka kraftfullhet. Ett av Sveriges absolut bästa band lämnar ingen besviken.

KLBR Live Entertainment AB, BOX 1905, 751 49 Uppsala
E-post: info@klbrlive.com