Almost a festival

Spelplats

Parksnäckan, Uppsala

Datum

augusti 29, 2024
18:00

Dela Event

När du köper en biljett till en konsert som arrangeras av KALIBER är dina biljettpengar låsta tills dess att konserten genomförts. Allt för att du som konsertbesökare ska känna dig trygg att köpa biljetter till KALIBERs arrangemang.

Artister: Tomas Andersson Wij, Johan Airijoki & De Clair

Spelplats: Parksnäckan Uppsala
Datum: 29 augusti 2024
Biljettpris: 450 sek + service
Dörrar: 17:00
På scen: 18:00
Slut: 22:00
Åldersgräns: 3 år

TAW
I 25 år har Tomas Andersson Wij byggt sin publik genom många hyllade album och idogt turnerande. Med allvar och humor, en skicklig berättarteknik, melodier som fastnar och en karaktäristisk röst har hans musik letat sig in i lyssnarna. TAW är flerfaldigt grammisnominerad, har blivit tilldelad landets samtliga tre Evert Taube-stipendier och Bonniers har gett ut hans texter i bokform.

Många upptäckte honom i SVT-programmet ”Tomas Andersson Wij spelar med” och ännu fler genom ”Så mycket bättre” 2017, som bland annat resulterade i den älskade tolkningen av Sven Ingvars ”När solen färgar juninatten”. När det 2020 blev en ofrivillig paus i turnerandet startade han den uppmärksammade podcasten Hundåren där han samtalar med artistkollegor som Laleh, Annika Norlin och Peter LeMarc om deras motgångsperioder.

Tomas Andersson Wij är och förblir en stark kraft på den svenska musikscenen, något som inte minst befästs genom 15 utgivna skivor och flertalet lyckade samarbeten med artister som Mauro Scocco och Jonathan Johansson.

Johan Airijoki
Det har alltid funnits musik som snabbt susar upp på topplistorna och lika snabbt ramlar ner. Mer så än någonsin i en värld där lyssnandet alltmer hänger ihop med ett roligt klipp i sociala medier. Inget fel med det, nödvändigtvis. För en samtid som snurrar allt snabbare är det bara följdriktigt att också kulturen som speglar den blir flyktigt omedelbar.

Men sedan finns också Gällivaresonen Johan Airijoki och hans sånger. Sedan debuten med Vissa saker måste brännas 2015 har han metodiskt byggt ett lojalt följe som stadigt växer. Människor som tagit till sig hans låtar på djupet. Som sakta spridit ordet om den inneboende kraften och skönheten i sånger som ”Allting kommer att bli bra”, ”Tomtebloss” och ”Lyssna på Bruce”.

De Clair
Bakom artistnamnet de clair finns Clara Rudelius som efter debutsingeln ”sleep with me on my birthday” uppmärksammats i bland annat DN, Gaffa och Nöjesguiden. Låten finns med på EP:n ”hiding mountains in the palm of my hand” producerad av Clara själv tillsammans med grammisnominerade Jens Resch och världsfenomenet Jonny Coffer (Lykke Li, Beyoncé, Kendrick Lamar). Musiken kan beskrivas som en slags minimalistisk folkindie med influenser från Nico, Leonard Cohen, Bob Dylan och Björk.

KLBR Live Entertainment AB, BOX 1905, 751 49 Uppsala
E-post: info@klbrlive.com