Agent Side Grinder, Rotten Mind & Ismael

Spelplats

Katalin, Uppsala

Datum

januari 20, 2023
20:00

Dela Event

När du köper en biljett till en konsert som arrangeras av KALIBER är dina biljettpengar låsta tills dess att konserten genomförts. Allt för att du som konsertbesökare ska känna dig trygg att köpa biljetter till KALIBERs arrangemang.

Biljettpris: 180 sek + service
Åldersgräns: 20 år

Agent Side Grinder
Brommabaserade bandet Agent Side Grinder har alltid varit svåra att sätta en genre på. Rötterna finns såväl i den tidiga elektroniska musiken som i både post- och protopunk. Lika delar malande som explosivt. Lika delar dissonanta samplingar som melodiskt och elegant. Kända för sina energiska livekonserter.

Just nu är de aktuella med singeln Waiting Room. Låten är tagen från albumet Jack Vegas som släpps i början av 2023 — ett soundmässigt kliv tillbaka till bandets analoga ursprung — rått, närgånget och intensivt.

Rotten Mind
Rotten Mind startades i Uppsala 2015 och släppte nästan direkt det hyllade albumet ”I’m Alone Even With You”. Därefter väntade flera års idogt turnerande i Europa, England, Australien och USA.

Musiken kan beskrivas som en blandning mellan punkens storhetstid 1977-79 och 80-talets new wave-scen.

Flera skivor har släppts under åren och bandet är nu aktuella med sin femte skiva ”Unflavored” som släpptes i mars 2022 på Lövely Records och följdes av två Europaturnéer.

Ismael
När Ismael nu återkommer till Katalin har det hänt en del sedan sist (2019). Albumet Doggerland kom i slutet av 2020, det gav nya lyssnare, och glada lyssnare – reaktionerna kom både via mejl och i medier.
”Ismael fäktar som Imperieårens Thåström”, skrev Sydsvenskan, Hifi&Musik skrev om rock som tillåts vara både långsamt sugande och snabbfotat rörlig, Zero Magazine hörde ”en 80-talsdoftande musikalisk häxbrygd som står över tidens tand och platsar lika bra nu som den hade gjort då”.
I början av november 2022 följde bandet upp med en ny singel, Ritningen till en storm. Däremellan gästade Ismael (tillsammans med Markus Berjlund) Anders F. Rönnbloms 50-år-sedan-första-plattan-firande och utsågs till ”årets band” av Arbetarbladet.

Och så har det äntligen blivit läge för livespelningar, nyss i Sundsvall och Stockholm, nu i Uppsala! förrförra gången skrev Uppsala Nyheter om ett band som live har ”en punkig garagerockenergi”.
Kanske det. Säkert är att det blir trummor, bas & gitarr, larm & nyanser, svenska texter, tanke och stämning.

KLBR Live Entertainment AB, BOX 1905, 751 49 Uppsala
E-post: info@klbrlive.com